Şoklama Ünitesi Soğutma Sistemleri
Şok Evaporatörler
Şok evaporatörleri 6 kW – 63 kW arasındaki kapasitelerde üretilmektedir.
Gıda güvenliği açısından uzun süre muhafaza edilecek ürünler çekirdek sıcaklığı -18 C’ye kadar şoklanmalı ve daha sonra donmuş muhafaza odasına alınmalıdır.
Şoklama işlemi, ürün üzerinden yüksek hızda (5m/s) soğuk hava (-35 C/-40 C) geçirmek suretiyle ürünün dış cidardan başlayarak çekirdeğe doğru donmasını sağlamaktır.
Şoklama işlemi mümkün olabilen en hızlı şekilde yapılmalıdır.
Ürüne bağlı olarak maksimum sürelere, gıda güvenliği açısından dikkat edilmelidir.
Ürün kalınlığı şoklama süresini etkilemektedir.
Hava akış hızı süreyi etkilemektedir.
Batarya Özellikleri
Şok evaporatörleri 6 kW – 63 kW arasındaki kapasitelerde üretilmektedir.
1 Yüksek verimli alüminyum finler
2 12 mm lamel aralığı
3 5/8″ çapında bakır boru
4 R 404A ve R 507A gazları ile çalışabilme
5 35 barlık yüksek test basınçı
6 Azot basılarak pozitif basınçla sevk